Onderwijstrainingen over gedrag

Anton Horeweg geeft onderwijstrainingen op gebied van (preventie)gedragsproblemen, gedrags- en ontwikkelingsstoornissen, traumasensitief lesgeven en problematische hechting. 

Voorkomen van gedragsproblemen? Meer weten over omgaan met ‘lastig gedrag?’ Kennis opdoen over gedrags- en ontwikkelingsstoornissen, hechting of trauma? Wij geven onderwijstrainingen vanuit de visie dat de leraar ‘achter het gedrag’ moet leren kijken. Dat betekent dat de leraar soms zijn eigen aanpak moet bijstellen.

Op maat gemaakt:

Op basis van de behoefte van uw schoolteam, bepalen we samen een geschikte vorm (lezing, studiedag of coaching) en de juiste inhoud. Voor elke lezing, studiedag of training bekijken we wat de leervraag van uw team is.

Niet één, maar twee begeleiders: Ik, Anton Horeweg, leerkracht, gedragsspecialist (M SEN), en auteur van 11 onderwijsboeken, waaronder Handboek Gedrag op school,  geef studiedagen samen met drs. Ingrid van Essen, docent, communicatiedeskundige en auteur van 5 onderwijsboeken, waaronder Communicatie zonder frustratie in het onderwijs.

Praktische opzet:  Onze onderwijstrainingen zijn theoretisch goed onderbouwd en zeer praktijkgericht. Je kunt er de volgende dag mee aan de slag in de klas.

Ook online:  Het is ook mogelijk om een online lezing te volgen. Dit kan via diverse platforms. Ook 1 op 1 ‘meetings’ zijn mogelijk. Aan te vragen via het contactformulier.

Trainingsacteurs: Bij sommige studiedagen maken we gebruik van trainingsacteurs. Het is dan mogelijk om gedragsvraagstukken met deze professionele acteurs uit te spelen. Zo is oefenen met nieuwe vaardigheden in een veilige setting mogelijk. Wij werken o.a. met Sanja Nikolic en Marijke van Bemmel en Factor Veermans. Lees meer over hen op de pagina trainingsacteurs.

Ervaringsdeskundigen: Bij sommige trainingen over trauma en kindermishandeling werken we op verzoek  met ervaringsdeskundigen: Een van hen is Anja Zandbergen, spreker bij o.a. Stichting Slachtofferhulp.

Boekendeal: Bij boeking van een studiedag(deel) is het mogelijk onze boeken te kopen voor het hele team met een mooie korting op de winkelprijs.

Nederland en België: Alle studiedagen, cursussen, trainingen en lezingen geven wij in Nederland en België (Vlaanderen).Voor de online meetings gelden uiteraard geen beperkingen.

Waarom Horeweg & van Essen? Onze jarenlange ervaring voor de klas (bijna 40 jaar jaar en 20 jaar) staat garant voor studiedagen, workshops en onderwijstrainingen die werken in de praktijk. Daarnaast hebben wij diverse onderwijsboeken over gedrag en preventief omgaan met gedragsproblemen geschreven. Door onze gezamenlijke dynamiek scheppen wij een veilige sfeer op onze studiedagen en in onze workshops en trainingen.

Horeweg & van Essen Onderwijstrainingen

Ingrid van Essen & Anton Horeweg

  Horeweg& van Essen Onderwijstrainingen studiedag Onderwijstrainingen gedrag Anton Horeweg studiedagen lezingen

Voorbeelden van trainingen

Samen bespreken hoe je 'Dit is een verschrikkelijk boek met een gouden boodschap' kunt inzetten in je klas.
Voorkom lastig gedrag is een interactieve bijeenkomst waar je met je team nadenkt over preventief werken aan gedragsproblemen aan de hand van gebeurtenissen uit de praktijk.
Tweedaagse training Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen. Je leert kijken door een traumabril en je leert hoe je de traumasensitieve school ontwikkelt.
Traumasensitief onderwijs is belangrijk. Leer hoe je kunt lesgeven aan getraumatiseerde kinderen. De traumasensitieve school.
Een studiedag of lezing over executieve functies en hun betekenis voor gedrag en leren. Een dag waarin ook geoefend wordt in gespreksvoering met kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, maar daar meestal niet om staan te springen.
Preventief werken aan gedragsproblemen of lastig gedrag voorkomen door aanscherpen klassenmanagement en communicatie met uw leerlingen.
Lezing of studiedag over onveilige hechting. Wat kun je doen in de klas om leerlingen met hechtingsproblematiek te ondersteunen?
Groepsvorming po vo: In deze interactieve lezing krijgt u zicht op de fases van groepsvorming en leert u hoe u deze kennis kunt benutten om een veilige groep te maken. Deze training is het meest effectief aan het begin van het schooljaar
Kinderen met druk gedrag: vaak chaotisch en snel boos (met of zonder ADHD) zijn soms storend in je klas. Dit doen deze kinderen niet expres. Het is onmacht. Na deze lezing heb je inzicht hoe je kinderen met druk gedrag kunt ondersteunen.
Kindermishandeling en trauma is een training voor uw team. Hoe ondersteun je kinderen en jongeren met een onveilige jeugd?
Pesten komt veel voor. Maar hoe herken je het en hoe grijp je in? Met deze VR-training kun je dit oefenen in een echt lokaal, met echte kinderen. Daarna kun je met je team de resultaten bespreken.
Samen met team en directie werken we aan de verdere ontwikkeling van het traumasensitief onderwijsklimaat na de teamtraining.

Bestel mijn boeken

Bereik mij
Executieve functies

Uitvoerende regelfuncties of executieve functies: hoe beïnvloeden ze gedrag en leren? Lees meer.