Lezing Executieve functies en gedrag (po/vo)

Kinderen met druk gedrag: vaak chaotisch en snel boos (met of zonder ADHD) zijn soms storend in je klas. Dit doen deze kinderen niet expres. Het is onmacht. Na deze lezing heb je inzicht hoe je kinderen met druk gedrag kunt ondersteunen.
De lezing Executieve functies en gedrag po/vo is een interactieve lezing over druk gedrag, die leraren inzicht geeft in wat kinderen met druk en chaotisch gedrag beweegt. U leert wat deze kinderen of jongeren op school nodig hebben en wat u als leraar kunt doen of beter niet kunt doen.

De interactieve lezing Executieve functies en gedrag is ook uit te breiden naar een studiedag ‘Omgaan met lastig gedrag.’ U gaat dan na de lezing ook daadwerkelijk met uw team aan de slag. Dat kan eventueel met jongerenacteurs. Zie daarvoor  het kopje trainingsacteurs op de trainingspagina.

ADHD in de klas Anton horeweg 2021

De trainer: Anton Horeweg 

 

Waarom deze training? In deze training leg ik uit wat executieve functies zijn, wat hun invloed is op het gedrag in je klas en ga ik in op de onderwijsbehoeften van kinderen en jongeren die druk gedrag vertonen en chaotisch zijn. Je hoeft geen stoornis te hebben om dit gedrag te vertonen. Soms lopen deze kinderen en jongeren vast in het onderwijs. Leraren kunnen echter met kleine veranderingen ondersteuning bieden. Je speelt beter in op wat drukke, chaotische en soms opstandige kinderen en jongeren (met en zonder ADD/ADHD) nodig hebben.

  Vraag een training aan

  Vertel wat u zoekt en wilt bereiken. Ik neem binnen 1 of 2 werkdagen contact met u op om samen met u een trainingsoplossing te ontwikkelen.

  Naam*

  E-mailadres*

  Wat voor soort training zoekt u?

  Wat hoopt u te bereiken met de training?

  Bestel mijn boeken

  Bereik mij
  Executieve functies

  Uitvoerende regelfuncties of executieve functies: hoe beïnvloeden ze gedrag en leren? Lees meer.