Groepsvorming po vo

Groepsvorming po vo: In deze interactieve lezing krijgt u zicht op de fases van groepsvorming en leert u hoe u deze kennis kunt benutten om een veilige groep te maken. Deze training is het meest effectief aan het begin van het schooljaar
Groepsvorming po vo vindt allereerst plaats in de eerste weken van het schooljaar. Als je als leerkracht kennis van groepsvorming hebt, kun je op actieve wijze vorm geven aan een veilige, goed werkende groep. Daarmee leg je een belangrijke basis voor een fijne klas. Ook in de rest van het schooljaar moet de leerkracht werken aan een veilige groep. Een veilige, positieve groep is voor leerlingen belangrijk om tot leren te kunnen komen. In deze training leer je over groepsfases en wat daarin nodig is van de leraar.

Deze training groepsvorming po/vo kan ook uitgebreid worden naar een studiedag(deel). Het team gaat dan na een lezing over groepsvorming zelf actief aan de slag om te bekijken wat nodig is om het schooljaar succesvol te starten. Zie daarvoor de overige trainingen.

Groepsvorming po/vo Anton Horeweg Handboek Gedrag op school 2021

De trainer: Anton Horeweg

Mogelijke leerinhouden:

 • Je kent de fases in groepsvorming.
 • Je kent de leerkrachthouding die nodig is in deze fases
 • Je kent de onderwijsbehoefte van de groep in elke fase
 • Je onderkent het belang van monitoren van het groepsproces.
 • Je hebt handvatten om dit proces gestalte te geven
Waarom deze training? Groepsvorming po vo gaat in op het belang van een veilige groep. Werken aan een goede groep doe je het hele jaar doorIn deze training leren leerkrachten waarom het belangrijk is de groep te monitoren en hoe ze dat kunnen doen. Ook leren ze groepsdynamica te benutten om probleemgedrag te voorkomen.

 

  Vraag een training aan

  Vertel wat u zoekt en wilt bereiken. Ik neem binnen 1 of 2 werkdagen contact met u op om samen met u een trainingsoplossing te ontwikkelen.

  Naam*

  E-mailadres*

  Wat voor soort training zoekt u?

  Wat hoopt u te bereiken met de training?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bestel mijn boeken

  Bereik Anton Horeweg
  Executieve functies

  Uitvoerende regelfuncties of executieve functies: hoe beïnvloeden ze gedrag en leren? Lees meer.