Groepsvorming po vo

Groepsvorming po vo: In deze interactieve lezing krijgt u zicht op de fases van groepsvorming en leert u hoe u deze kennis kunt benutten om een veilige groep te maken. Deze training is het meest effectief aan het begin van het schooljaar
Groepsvorming po vo vindt voornamelijk plaats in de eerste weken van het schooljaar. Als je als leerkracht kennis van groepsvorming hebt, kun je op actieve wijze vorm geven aan een veilige, goed werkende groep. Daarmee leg je een belangrijke basis voor een fijne klas. Groepsvorming houdt echter niet op na de eerste weken. Ook in de rest van het jaar moet de leerkracht werken aan een goede groep. Een goede groep is voor leerlingen belangrijk om tot leren te kunnen komen.

Deze training groepsvorming kan ook uitgebreid worden naar een studiedag(deel). Het team gaat dan na een lezing over groepsvorming zelf actief  aan de slag om te bekijken wat nodig is om het schooljaar succesvol te starten. Zie daarvoor de overige trainingen.

Groepsvorming po/vo Anton Horeweg Handboek Gedrag op school 2021

De trainer: Anton Horeweg

Waarom deze training? Groepsvorming po vo is een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen werken. Kinderen moeten zich veilig voelen. Preventief werken aan gedragsproblemen is dan ook aan te raden. Een goede groep voorkomt veel gedragsproblemen.In de eerste weken van het schooljaar inzetten op groepsvorming is zeer aan te raden, maar ook de rest van het schooljaar moet er aandacht voor groepsvorming zijn. Groepsvormende activiteiten, klasbouwers en coöperatieve werkvormen dragen bij aan groepsvorming. Werken aan een goede groep doe je het hele jaar doorIn deze training leren leerkrachten groepsdynamica te benutten om probleemgedrag te voorkomen.

  Vraag een training aan

  Vertel wat u zoekt en wilt bereiken. Ik neem binnen 1 of 2 werkdagen contact met u op om samen met u een trainingsoplossing te ontwikkelen.

  Naam*

  E-mailadres*

  Wat voor soort training zoekt u?

  Wat hoopt u te bereiken met de training?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bestel mijn boeken

  Bereik mij
  Executieve functies

  Uitvoerende regelfuncties of executieve functies: hoe beïnvloeden ze gedrag en leren? Lees meer.