Studiedag executieve functies en gedrag po/vo/mbo

Een trainingsdag waarin leerkrachten kennis opdoen over executieve functies en hun betekenis voor gedrag en leren. Een dag waarin ook geoefend wordt in gespreksvoering met kinderen die extra onderteuning nodig hebben, maar daar meestal niet om staan te springen.
  Op deze studiedag, krijgt u met uw team een interactieve lezing over executieve functies of uitvoerende regelfuncties. Uw team leert over de gevolgen van minder goed ontwikkelde executieve functies en de gevolgen voor leren en gedrag in de klas. U leert wat deze kinderen op school nodig hebben en wat u als leerkracht kunt doen of beter niet kunt doen. De teamleden brengen ook hun eigen executieve functies in kaart. In de middag gaan we in op gesprekstechnieken volgens de oplossingsgerichte methode. Het team krijgt uitleg en inzicht in hun eigen reactiepatronen en het effect op de leerlingen.

De trainers: Anton Horeweg & Ingrid van Essen

Waarom deze training? Veel kinderen met een tragere executieve functie ontwikkeling lopen vast in het onderwijs. Leraren met kennis van executieve functies en hun ontwikkeling  kunnen echter ondersteuning bieden. Tussen weten en doen zit uiteraard verschil, dus we gaan ook praktisch aan de slag.

Vraag een training aan

Vertel me wat u wilt zoekt en wilt bereiken. Ik neem binnen 1 of 2 werkdagen contact met u op om samen met u een trainingsoplossing te ontwikkelen.

Naam*

E-mailadres*

Wat voor soort training zoekt u?

Wat hoopt u te bereiken met de training?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel mijn boeken

Bereik mij
Executieve functies

Aansturende regelfuncties of executieve functies: hoe beïnvloeden ze gedrag en leren? Lees meer.