Lezing traumasensitief lesgeven po/vo

Trauma komt veel meer voor dan we denken. De gevolgen zijn vaak groot. U krijgt waardevolle kennis over lesgeven aan getraumatiseerde kinderen.
In deze training krijgt uw team een inleiding in traumasensitief lesgeven. Uw team leert over de immense gevolgen van vroegkinderlijk chronisch trauma op het kinderbrein en de impact van chronisch trauma op gedrag en leren. Ze leren in deze training waarom traumasensitief lesgeven op school nodig is. Deelnemers aan deze training hebben veel aan het boek De Traumasensitieve school.

Op verzoek kan Anja Zandbergen in deze training vertellen hoe een kind dat mishandeld of misbruikt wordt, de school ziet en wat haar had geholpen zou hebben. Anja was in haar jeugd slachtoffer van kindermishandeling en vertelt vanuit haar eigen ervaring wat de gevolgen zijn van verwaarlozing, mishandeling of misbruik. De deelnemers kunnen haar ook vragen stellen. Anja zorgt ervoor dat uw team niet alleen ‘wetenschap’ hoort, maar ook een kijkje krijgt in de persoonlijke gevolgen voor kinderen. Na deze training begrijpt u waarom de traumasensitieve school kinderen kan helpen.

Anton Horeweg training traumasensitief lesgeven

De trainer: Anton Horeweg 

 

Waarom deze training? Traumasensitief lesgeven is nodig omdat veel getraumatiseerde kinderen vastlopen in het onderwijs. Hun gedrag leidt vaak tot problemen en ze komen niet tot leren. Traumasensitief lesgeven is belangrijk. Een leraar kan met de juiste kennis over vroegkinderlij trauma een enorme bijdrage leveren aan het herstel van de aangerichte schade door bijvoorbeeld kindermishandeling.

  Vraag een training aan

  Vertel wat u zoekt en wilt bereiken. Ik neem binnen 1 of 2 werkdagen contact met u op om samen met u een trainingsoplossing te ontwikkelen.

  Naam*

  E-mailadres*

  Wat voor soort training zoekt u?

  Wat hoopt u te bereiken met de training?

  Bestel mijn boeken

  Bereik mij
  Executieve functies

  Uitvoerende regelfuncties of executieve functies: hoe beïnvloeden ze gedrag en leren? Lees meer.