Studiedag Wat stuitert daar door je klas? (po/vo)

Een studiedag waarin leerkrachten kennis opdoen over executieve functies en hun betekenis voor gedrag en leren. Een dag waarin ook geoefend wordt in gespreksvoering met kinderen die extra onderteuning nodig hebben, maar daar meestal niet om staan te springen.
Studiedag Wat stuitert daar door je klas?  Op deze studiedagkrijgt u met uw team eerst een interactieve lezing over executieve functies. Minder goed ontwikkelde executieve functies leiden vaak tot gedragsproblemen. Leraren en docenten leren wat deze kinderen op school nodig hebben. Daarmee voorkomen ze die gedragsproblemen of lossen ze op. De teamleden brengen hun eigen executieve functies in kaart. Op deze dag gaan we ook in op hoe je contact kunt maken met leerlingen die daar eigenlijk geen zin in lijken te hebben. Oplossingsgerichte en motiverende communicatie dus. Bij deze studiedag is het mogelijk om het geleerde met jongerenacteurs te oefenen.

executieve functies Anton Horeweg en Ingrid van Essen De trainers: Anton Horeweg & Ingrid van Essen

Waarom deze training? Deze studiedag geeft je inzicht in waar druk, chaotisch en soms boos gedrag vandaan komt. Hierdoor kun je preventief werken. Leraren kunnen met dit inzicht betere gedragsondersteuning bieden. Tussen weten en doen zit uiteraard verschil, dus we gaan ook praktisch aan de slag.

Vraag een training aan

Vertel wat u zoekt en wilt bereiken. Ik neem binnen 1 of 2 werkdagen contact met u op om samen met u een trainingsoplossing te ontwikkelen.

Naam*

E-mailadres*

Wat voor soort training zoekt u?

Wat hoopt u te bereiken met de training?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel mijn boeken

Bereik mij
Executieve functies

Aansturende regelfuncties of executieve functies: hoe beïnvloeden ze gedrag en leren? Lees meer.