Studiedag probleemgedrag

Een training waarin het voorkomen van 'probleemgedrag' centraal staat. Er wordt nadrukkelijk ingegaan op de rol van de leraar. Ook wordt bekeken hoe je bestaand probleemgedrag kunt aanpakken.
Probleemgedrag, zo noemen we het gedrag vaak. Maar is het echt probleemgedrag ? Op deze studiedag voor po vo en mbo, die een dag(deel) duurt, krijgt u met uw team een interactieve lezing over omgaan met ‘lastig’ gedrag. Daarna gaat het team samen met Ingrid van Essen en mij aan de slag om op praktische wijze vorm te geven aan de opgedane kennis. Uw team leert door preventief te werken aan gedrag, tenslotte is het handiger om problemen te voorkomen. Vaak blijkt dat ander leraargedrag kan helpen.

Deze training ‘probleemgedrag’ kan ook plaatsvinden met behulp van trainingsacteurs. Uw team kan zelf casuïstiek aandragen, die op deze dag uitgespeeld wordt met trainingsacteurs. Zo kan het effect van het handelen in een veilige oefensituatie ervaren worden. Zie voor meer informatie over de jongerenacteurs de pagina trainingen  onder het kopje trainingsacteurs.

probleemgedrag po vo mbo Anton Horeweg en Ingrid van Essen De trainers: Anton Horeweg & Ingrid van Essen

 

Waarom deze training? Probleemgedrag wil niemand. Ook de leerling niet.In deze training leer je verkeerd gedrag zoveel mogelijk voorkomen. Ook leer je door kritisch te kijken naar de rol van de leraar probleemgedrag sneller op te lossen. Van curatief naar preventief werken.

Vraag een training aan

Vertel me wat u wilt zoekt en wilt bereiken. Ik neem binnen 1 of 2 werkdagen contact met u op om samen met u een trainingsoplossing te ontwikkelen.

Naam*

E-mailadres*

Wat voor soort training zoekt u?

Wat hoopt u te bereiken met de training?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bestel mijn boeken

Bereik mij
Executieve functies

Aansturende regelfuncties of executieve functies: hoe beïnvloeden ze gedrag en leren? Lees meer.