Kindermishandeling en trauma

Kindermishandeling en trauma is een training voor uw team. Hoe ondersteun je kinderen en jongeren met een onveilige jeugd?
Kindermishandeling en trauma is een training van een dag, geschikt voor het po/vo. U krijgt een lezing over trauma en kindermishandeling. Er wordt ingegaan op de verschillende vormen van kindermishandeling. We gaan in op de link tussen kindermishandeling als ACE en trauma. Trauma heeft invloed op het gedrag in de klas. De leerkracht kan echter veel doen om deze kinderen te helpen. Je leert hoe je contact kunt maken met kinderen die eigenlijk voortdurend onder hoge stress door het leven gaan.  Zo worden je klas en je school traumasensitief. Het boek De traumasensitieve school kan een goede aanvulling zijn voor het team.

De trainers: Anton Horeweg & Ingrid van Essen

Waarom deze training? Kinderen die mishandeld worden hebben het moeilijk. In de training kindermishandeling en trauma leer je hoe de school kinderen met een onveilige thuissituatie kan ondersteunen. De leerkracht/docent kan een groot verschil maken. Hij of zij is vaak de enige volwassene die steunend kan zijn.

  Vraag een training aan

  Vertel wat u zoekt en wilt bereiken. Ik neem binnen 1 of 2 werkdagen contact met u op om samen met u een trainingsoplossing te ontwikkelen.

  Naam*

  E-mailadres*

  Wat voor soort training zoekt u?

  Wat hoopt u te bereiken met de training?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Bestel mijn boeken

  Bereik mij
  Executieve functies

  Uitvoerende regelfuncties of executieve functies: hoe beïnvloeden ze gedrag en leren? Lees meer.